A halhús finom és egészséges, mindennapi részét képezheti étrendünknek. A halak kevés koleszterint tartalmaznak, ami nagy mennyiségben található bennük a szervezet számára fontos elemeket - foszfor, jód, fluor, szelén, vas, kálium és kalcium, továbbá rendkívül gazdagok A-, D-, B2-, B6-, és B12-vitaminokban.
A halhús jelentős forrása az omega-3 zsírsavaknak, amelyekről bebizonyosodott, hogy csökkentik a szívroham kockázatát. Ezért csecsemőkortól egészen az időskorig fontosak a szervezetnek, hiszen nem csak a fejlődéshez nélkülözhetetlen. A telítetlen zsírsavak előnyös tulajdonságaival leginkább a friss hal fogyasztásakor találkozhatunk.
A finom étel elkészítéséhez a jó alapanyagok mellett megfelelő fűszerek, fűszerkeverékek is kellenek. Amikkel szemben elvárás, hogy nemcsak finomak, hanem egészségesek is legyenek, mert fűszereink nem tartalmaznak: tartósítószert, adalékot, ízfokozót, színezéket, mesterséges aromát és semleges töltőanyagot. Így biztos, hogy mindig kiváló minőségű és ízű fűszerkeveréket használhat az ételek elkészítéséhez.
A fűszersó felhasználásának pusztán az általa tartalmazott fűszerek szabnak határt, ugyanakkor használatukkor egy mozdulattal az egész fűszerezést megoldhatjuk. Alkalmazásuk igen ajánlott a gyors, de ízletes ételek elkészítésénél.
Nettó terméksúly: 250 g
Összetétel: himalájasó, fokhagyma, fekete bors, citrompor (kukoricaliszt, szőlőcukor, kukoricakeményítő, természetes. citromolaj, természetes citromlé ), citromhéj, citromsav, curry ( só, kurkuma, koriander, görögszénamag, sárgarépa, gyömbér, mustármag, római kömény, cayenne bors )
Felhasználási javaslat: fehérhúsokhoz, halakhoz (húsok ízesítésénél 1-3 g/kg)
Száraz helyen tartandó !
Származási hely: Magyarország
A termék földimogyorót, diót, zellert, mustármagot és szezámmagot is feldolgozó üzemben készült.
© 2011 Himalája só. Minden jog fenntartva.